Information med anledning av Coronaviruset

Coronavirusets framfart skapar just nu stor oro och får stora effekter för många verksamheter i Roslagen. Vi hoppas att ni alla mår bra under omständigheterna och att vi tillsammans ska hitta kraften att kämpa igenom denna turbulenta tid.

Vi vet att många av er varit kreativa den på sistone och erbjudit hemkörning och extra öppettider för att nå kunder/besökare och hoppas att ni har kraften att testa nya vägar även i dessa tider.

 

När det gäller myndigheternas stöd till företag så har vi samlat några länkar som vi hoppas kan vara till hjälp för er. Det handlar bland annat om möjligheten att söka anstånd med skattebetalning, information från Försäkringskassan samt information från Arbetsmiljöverket. Vi ber er också hålla er uppdaterade på informationen från er respektive kommun.

För dig som arrangerar evenemang
På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för dig som ska anordna ett evenemang. Du hittar information om riktlinjerna här.
Här finns också ett verktyg för riskbedömning av evenemang och sammankomster som hjälp i din planering.

Anstånd med Skatteinbetalning
Med anledning av Coronaviruset finns nu möjlighet att söka anstånd hos Skatteverket med att betala skatt. Mer info och blankett hittar du på länken:
Skatteverket - Anstånd med skattebetalning

Regeringens krispaket för svenska företag och jobb
I samband med virusutbrottet har Regeringen presenterat ett åtgärdspaket för att mildra de ekonomiska effekterna av virusutbrottet. Läs mer om det här:
Pressmeddelande från Regeringen om Krispaket för svenska företag och jobb


Tillväxtverket om korttidspermittering
Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden. Läs Tillväxtverkets information på länken:
Tillväxtverkets samlade information med anledning av Coronaviruset


Arbetsmiljöverket om Coronaviruset
Myndigheten har samlat information om hur du som arbetsgivare ska agera med anledning av virusutbrottet. Arbetsmiljöverkets information angående Coronaviruset

Försäkringskassan om regler vid sjukdom
På Försäkringskassans webbplats kan du läsa mer om reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vård av barn.
Försäkringskassan om Coronaviruset – Det här gäller


Inspiration från Värdskapet AB
Vårens föreläsning om Vikten av Värdskap med Janne Gunnarsson är framflyttad till 1 oktober 2020. Tills dess - ta gärna del av en inspirerande presentation om Värdskapet och hur du kan få dina gäster att känna sig välkomna. Du hittar presentationen här.