Cykelpaket med Resgladh

Adress: 76191 Norrtälje Visa karta

Adress: 76191 Norrtälje

Mellan land och hav - Cykeltur i Roslagen med start och avslut i Stockholm
Denna 6-dagars cykeltur går genom kulturrika kust- och skärgårdslandskap, glittrande hav, slingrande små vägar och på klipporna på en ö halvvägs på Ålands Hav.

 

Du åker från Stockholm med båt till Ljusterö, Östanå brygga. Där startar cykelturen som slingrar sig via Bergshamra, Kapellskär, Norrtälje, Söderbykarl och från ön Arholma tillbaka till Stockholm. Övernattning sker på gästvänliga B&B, stugor och vandrarhem med personlig känsla.

Dag1:
Stockholm - Östanå - Roslagskulla - Riala - Bergshamra
Du tar dig enkelt från Stockholm, Strömkajen med Waxholmsbåt till Östanå (Ljusterö) därifrån du cyklar via Östanå - Roslagskulla - Riala till Bergshamra-
Ta gärna en avstickare till Wira Bruk som var en av landets viktigaste vapensmedjor under stormaktstiden. Miljön är mycket vacker, och missa inte att besöka konstsmidesbutiken. Du kan även ta en fikapaus i det gamla Tingshuset.
Övernattning sker på mysigt Bed & Breakfast i Bergshamra (dubbelrum, delad dusch/wc).
Logi: Bed & Breakfast, Bergshamra
Cykling: 20-25 km

Dag 2:
Bergshamra - Kapellskär
Du börjar dagen med en mysig frukost, och därefter fortsätter turen. Denna dag cyklar du mot Marholmen, en ö i Roslagens skärgård med broförbindelse till fastlandet.
Fortsätter till ett genuint fiskarsamhälle Spillersboda och vidare mot Åkerö för att till slut komma fram till Kapellskär, i gränslandet mellan hav och land. Här finns naturreservatet Riddersholm, och trots att det ligger på fastlandet finns hela skärgårdsnaturen och den havsnära miljön här.
Övernattning i Kapellskär (dubbelrum, delad dusch/wc).
Logi: Vandrarhem, Kapellskär
Måltider: Frukost
Cykling: ca. 40 km

Dag 3: ” Kapellskär - Gräddö - Norrtälje
Du startar dagen med frukost och cyklar därefter vidare till Gräddö, som ligger nästan längst ut på Rådmansö med öppen fjärd ut mot Ålands hav. Här finns Kvarnudden, som under andra världskriget var hemmabas för Stockholmseskadern, och kafé med vacker utsikt över Norrtäljeviken. Cykelrundan på halvön Rådmansö är späckad med sevärdheter, fina badplatser och fantastisk natur. Turen fortsätter vidare från Gräddö till Södersvik, Vreta och därefter till Norrtälje med övernattning på mysigt vandrarhem i Norrtälje (dubbelrum med delad dusch/wc).
Logi: Vandrarhem, Norrtälje

Cykling: 30-50 km

Dag 4: ” Norrtälje - Söderbykarl (längs Vikingavägen)
Efter en härlig frukost går turen från Norrtälje till Lohärad (Lohaeredh från 1314), med de många gravfälten som vittnar om tidig bebyggelse och Lohärads kyrka. Du fortsätter runt sjön Erken som näst Mälaren, är Stockholms läns största insjö. Namnet betyder "den glänsande", vilket passar fint på denna klara sjö. Vid Erkens strand kan man uppleva kräftfiske när det är säsong, och på några ställen kan man köpa färska Erkenkräftor att koka själv.
Du fortsätter vidare mot Söderbykarl, där övernattning sker på en Bed&Breakfast (dubbelrum med delad dusch/wc). Lite utanför SöderbyKarl finns Kung Karls kyrkoruin från början av 1200-talet, som är väl värd en titt.
Logi: Bed & Breakfast, Söderbykarl
Cykling: 20-40 km

Dag 5:
Dagen inleds med god frukost, så ekologisk, närodlad och rättvisemärkt som det bara är möjligt. I dalgången vid Vik gjordes ett sensationellt skeppsfynd av en vikingabåt från 1000-talet. ”Viksbåten” är den bäst bevarade vikingabåt som hittats i Mellansverige och finns att beskåda på Erikskulle friluftsmuseum i Söderbykarl.
Cykelturen fortsätter norrut via Väddö mot Simpnäs där du tar båten över till ön Arholma
Övernattning på Vandrarhem på Arholma. (dubbelrum med delad dusch/wc).
Logi: Vandrarhem, Arholma
Cykling: 35-40 km

Dag 6: Arholma- Stockholm
Efter frukosten har du tid att upptäcka fantastiskt fina miljöer på ön Arholma, antingen till fots eller med cykel. På eftermiddagen tar du båten tillbaka till Stockholm.
Måltider: Frukost

6 DAGAR/5 NÄTTER
Cykelpaket på egen hand, ca.160 km cykling
Mellan land och hav med start i Stockholm

Ingår:
5 övernattningar i dubbelrum med sänglinne och handdukar
Standard budget B&B, vandrarhem
Rummen utan privata faciliteter

5 x frukost

Båtbiljetterna tillkommer!

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer (Bokning)
46 0709-929778
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 148 meter
Bo centralt i vackra hamnstaden Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.
Hotell

Åtellet

Avstånd: 1,2 km
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.
Stuga

Fjällenhuset

Avstånd: 7,8 km
Fjällen är ett litet stugområde ungefär 1 mil öster om Norrtälje mot Kapellskär. Huset är ca 100 kvm och håller en god standard. Det är byggt för att bo i året runt.
Build: 2021-03-31 12:23:34, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails