cbis:1984681
cbis:1984681

BÅTTUR: Skärgårdstur - Ängsö & Siaröfortet

Upplev det bästa av två världar på denna exklusiva båttur i Roslagens skärgård. Turen tar oss med till Ängsö och Siaröfortet - två av Roslagens riktiga skärgårdspärlor. Räkna med en dag av härliga naturupplevelser och spännande militärhistoria.

Information

Vi startar i Furusund där vi kliver ombord på den mindre taxibåten Gula Båten. Här finns det möjlighet att sitta både inomhus och utomhus.

Vårt första stopp är på Sveriges äldsta nationalpark, Ängsö. Vi promenerar tillsammans över ön längs slingriga stigar, ängar och gärdesgårdar och upptäcker öns unika natur och fågelliv.

Båten tar oss sedan vidare till Kyrkogårdsön och Siaröfortet. Öns försvarsanläggning byggdes under första världskriget och skulle stoppa ryssen. Här avnjuter vi en härlig skärgårdslunch med utsikt mot farleden, innan vi får vi en guidad tur av fortet där guiden berättar om ön och dess spännande historia.

Efter en härlig dag full av intryck beger vi oss tillbaka med båt till Furusund.

Detta är en exklusiv tur i liten grupp med anledning av coronapandemin

Programmet är anpassat efter rådande restriktioner.

Vi håller avstånd och följer alla rekommendationer

Denna tur ingår i Roslagsambassadörsprogrammet.

START / SLUT

Ångbåtsbryggan i Furusund

PRIS

1265 kr per person inkl båttransport, besök på Ängsö, guide från Visit Roslagen, lunch inkl måltidsdryck och kaffe, rundvandring med lokal guide på Siaröfortet, med NT-rabatt (Norrtelje tidning läsare) 1190 kr per person

KLÄDSEL

Tänk på att vi kommer vara mestadels utomhus denna dag och att vinden kan vara kall.

Tänk även på bra skor då både promenaden på Ängsö och guidningen på Siaröfortet sker delvis i kuperad terräng.

ANMÄLAN

Anmäl dig gärna online här på roslagen.se, eller via Visit Roslagen/turistbyrån tel 0767-650 660.

Välkommen om du är helt frisk!

Sista anmälningsdagen är 7 maj 2021

ROSLAGSAMBASSADÖRSPROGRAMMET

Välj sju olika programtillfällen och koras högtidligen till Roslagsambassadör. Årets hela program finns på roslagen.se/roslagsambassadör.

En Roslagsambassadör är en kunnig inspiratör som med ett mycket gott värdskap delar med sig till gäster i Roslagen av sin kunskap om Roslagens historia, sevärdheter, utflyktsmål, aktiviteter och evenemang

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

14 Maj 10:00 - 16:00