cbis:1953747
Mellangården Tvärnö
Mellangården Tvärnö

Båt- och fisketurer samt cykelfärja, Mellangården Tvärnö

I Rospiggen Transporter 28 körs turer i skärgården för både nytta och nöje. Exempelvis badutflykter till öar, en tur ut till ytterskärgården med möjlighet att kanske se en säl. Eller en skärgårdstur mellan Tvärnö och Rävsten där lunchen kan stå serverad när ni kommer fram.
Vid kusten

Information

Cykelfärja
För dig som är ute och cyklar finns möjlighet att transportera dig och din cykel mellan exempelvis Tvärnö och Herräng/Grisslehamn/Singö/Älvsnäs.

Fiske
Vattnen kring Tvärnö är kända för att vara bra fiskevatten. Här finns gös, gädda, abborre, öring med mera och strömmingsfisket på våren är populärt.
Handredskapsfisket är fritt om du fiskar från land eller från en båt som ligger still med motorn avstängd. Om man fiskar sig fram med hjälp av motorn kallas det trollingfiske och för det krävs fiskekort. OBS! att det är olika fiskebestämmelser för Östra respektive Västra Tvärnö samt för Raggarö respektive Fälövattnen. Fiskekort för trolling säljs på Mellangården.
Du kan fiska på egen hand från egen båt, eller om du hyr hus på Mellangården ingår båt i hyran. Du kan också beställa en fisketur med guide av Mellangården eller boka Katarina som driver företaget Tvärnö Djur och natur.