cbis:1965051
cbis:1965051
cbis:1965051
cbis:1965051

Äventyrens ö, Koholmen

Äventyrens Ö ligger strax norr om Åkersberga i Roslagens och Stockholms skärgård. Här erbjuds teambuilding, ledarskapsutbildning och kickoffer där alla aktiviteter är kopplade till havet och naturen.
Skärgård

Information

På Äventyrens Ö (Koholmen) samsas kickoff-grupper med interaktiva chefskurser och företag som ägnar sig åt grupputveckling. Här erbjuds också återhämtning och avkoppling. Ön har plats för 190 övernattande gäster med helpension och logi i Sommarhemmet, stugor och lappkåtor. Här finns möteslokal för 100 personer och lokaler för mindre grupper, men de flesta väljer hellre en brygga eller sandstrand för sina grupparbeten. I Bar Barbar serveras nyttig närproducerad mat. Äventyrens Ö har en vision att med miljön och naturens hjälp skapa nya kommunikationsvägar. Verksamheten är Svanenmärkt och gästerna bidrar i miljöarbetet.

På ön finns konsulter som hjälper till att utveckla grupper, beteendevetare specialiserade på gruppdynamik & ledarskap, kockar, aktivitets- & äventyrsguider. Här finns vedeldade badtunnor & sjöbastu, långgrunda sandstränder, Stockholms största utomhusgym, kajaker, höghöjdsbana och zipline. På kvällarna sprakar lägereldarna och folk samlas runt dem för att umgås.

Här finns också aktiviteter för den som vill bjuda sina medarbetare på vila och avkoppling. Platsen för Energitanken har längre tillbaka använts som naturkyrka. Korset hänger kvar än i dag och människor kommer fortfarande hit för att fira dop och bröllop. Här erbjuds möjlighet att tanka ny energi, koppla av i 30 hängmattor och må bra. Gärna i kombination med en god middag för att sedan krypa ner i rykande varma badtunnor och njuta medan facklor och lyktor tänds runtomkring i höstnatten.

Äventyrens Ö startade 1994 och är ett familjeföretag som ägs och drivs av Mimmi och Sören Dahlström. Barnen Max och Maya Dahlström arbetar också här. Äventyrens Ö har öppet mellan maj och november.

Buss och båttransport ingår oftast i offerten för de grupper som bokar in sig.