Mellersta Roslagens skärgård - guidad båttur

Roslagsambassadörsturer 2020, Norrtälje

KÖP BILJETTER

Följ med på en tur i Roslagens fantastiska skärgård där vi besöker öarna Norröra, Rödlöga och Fejan. Med på resan är vår kunniga guide Michael Blum som berättar mer om öarna och deras historia.

Norröra

Bussen tar oss till Furusund där vi kliver på M/S Rödlöga och startar färden till Norröra. Här är mycket sig likt och du känner säkert igen miljön från Astrid Lindgrens Saltkråkan som spelades in på ön. Här finns tid att strosa runt och njuta av ljuvlig skärgårdsmiljö. 

Rödlöga

Turen går vidare till Rödlöga - ön i havsbandet som inte fick reguljär båttrafik förrän på 50-talet. Än idag ligger Rödlöga längst ut av de öar som du kan nå med reguljär båtförbindelse från Stockholm. Öns charmiga handelsbod, Rödlögaboden, är skärgårdens östligaste. 
Under färden vidare till Fejan avnjuter vi en riktig sjölunch ombord. 


Fejan

Fejan är sedan många år ett uppskattat besöksmål, med lummig och vacker natur. Ön har också en spännande historia då en karantänstation inrättades här i samband med koleraepidemierna i slutet på 1800-talet.

Resan hemåt går till Furusund där bussen tar oss tillbaka till Norrtälje.

För dig som önskar går det också bra att kliva på/av båten vid Österskärs brygga kl. 07.00 eller vid Furusunds Ångbåtsbrygga kl. 09.00. 

Boka
14jun 09:00 - 16:00 Roslagsambassadörsturer 2020

Kontaktinformation

Visit Roslagen AB
Lilla Brogatan 3
76130 Norrtälje
Telefon: 0767-650660
Telefon: 0767-650660

E-post: info@visitroslagen.se

Mer från Roslagsambassadörsturer 2020

Utbud

Prisinformation

 Pris 950 kr inkl lunch och fika. Med NT -rabatt 875 kr.

 

Fakta

Denna tur ingår som en del av Roslagsambassadörsutbildningen. 
 
Turen startar vid Norrtälje Turistbyrå alternativt kan du kliva på bussen vid hållplatsen Campus Roslagen. Detta anmäls vid bokningen.

För dig som önskar går det också bra att kliva på båten vid Österskärs brygga kl 07.00 eller vid Furusunds Ångbåtsbrygga kl 09.00. 

Hitta hit