Yoga i skärgården på Rävsten

Rävstens stugby, Öregrunds och Gräsö skärgård, Östhammar

Yogan kommer att fokusera på att bygga upp rörlighet i ryggen, skapa stabilitet och styrka i coremuskulaturen och allmänt få mer energi och smidigare kropp. Erfaren ledare är Helene Ellebo, utbildad inom Hatha yoga, Yin yoga och Restorative. 

"För mer balans där vi är i livet, idag. Ett lugn och en harmoni som skapar en plattform inför alla utmaningar som hösten bär med sig." /Helene

Yogapasset kostar 120 kr och betalas till ledaren i samband med passet med swish eller kontanter. Det finns ett tiotal yogamattor att låna. Ta med en egen yogamatta, filt eller handduk om du har möjlighet. Yogapasset behöver inte bokas.

Samling vid båthuset på Rävsten en kvart före passets start. Passbåten avgår från Äspskär som är Gräsös södra udde. Se passbåtsturer och boka plats på båten www.timecenter.se/ravstensstugby

Tider och förslag på passbåtstur:

11 juli, passet 15-16, båt från Äspskär 14:30, hem 17:00. Lunch och fika till försäljning kl 12-17 denna dag.

18 juli, passet 15-16, detta är Rävstensdagen. Tät båttrafik hela dagen, ingen passbåtsbokning. Sista båten hem går kl 17. Lunch och fika till försäljning kl 12-17 denna dag.

25 juli, passet 10-11, båt från Äspskär 9:30, hem 11:30

1 aug, passet 10-11, båt från Äspskär 9:30, hem 11:30

Båtresan kostar 80 kr per vuxen och 50 kr per barn tor. Barn upp till sex år åker gratis. Betalning för båtresan kan ske med kort, swish eller kontanter i kiosken på Rävsten.

Var vänlig notera att parkering inte är tillåten på vändplanen vid Äspskär. Anropsstyrd buss kommer till Äspskär med (www.UL.se, linje 853, hållplatsens namn är Äspskärs brygga).

Kommer du med egen båt kan du lägga till i hamnen på Rävsten.

Prisinformation

Yogapasset kostar 120 kr. Betalas kontant eller med swish.

Passbåten kostar vuxen 80 kr tor, barn (6-12 år) 50 kr. Barn under 6 år åker gratis. Betalas med kort, kontanter eller med swish.

 

 

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Rävsten är en ö sydost om Gräsö utanför Öregrund. Öregrund ligger ca 14 mil nordöst om Stockholm, ca 9 mil sydost om Gävle och ca 8 mil nordost om Uppsala.

Med bil
Åk till Öregrund. Ta bilfärjan över till Gräsö (gratis). På Gräsö sväng höger efter Gräsö kyrka och kör mot Äspskärs brygga. Från färjan tilll Äspskär är det 10 km och det tar ca 10 minuter att köra. Vid Äspskär kommer du till en vändplan och en brygga. Vid bryggan kan du lasta av ditt bagage. Parkering är inte tillåten på vändplanen vid bryggan, utan du kan ställa bilen på parkeringen några hundra meter norr om bryggan. Vi hämtar dig med vår båt enligt turlista eller på avtalad tid. Båtresan tar ungefär tio minuter.

Med buss
Busslinje 811 från Uppsala mot Öregrund eller 832 från Gävle med byte till 811 i Östhammar. Från Öregrund tar man buss 853 till Äspskär. Aktuella turlistor finns på www.ul.se.

Färja till Gräsö
Bilfärja (Gräsöleden) går mellan Öregrund och Gräsö enligt turlista. Vi kan upplysa dig om vilken färja du bör ta för att hinna i tid till Äspskär. Se till att du åker hemifrån i så god tid att du kommer med rätt bilfärja.

På Gräsö gårds vandrarhem kan du hyra en cykel och ta dig till vår passbåt. Eller hyr en kajak i Öregrund och paddla till oss under Rävstensdagen.

Faciliteter

Friluftsbad/Utomhusbassäng
Båtuthyrning
Familjecamping - åldersgräns kan förekomma
Gästhamn
Kanotuthyrning
Kiosk
Vandringsled
Kaffe/Te
Hjärtstartare

Hitta hit