Skärgårdspärlor i norra Roslagen

Roslagsambassadörsturer 2019, Norrtälje

BOKA DIN PLATS HÄR

Följ med på en resa till Öregrund, ofta kallad ”staden vid havet” och känd för sina magiska solnedgångar!  Öregrund är numera en stad som välkomnar besökare året runt, även om lugnet infunnit sig efter sommarens turister när vi gör vårt besök. Enligt många bofasta Öregrundare är detta den bästa årstiden att få ta del av staden, naturen och kulturen.

Under dagen får vi träffa flera auktoriserade stadsguider och vi börjar i Öregrund där vi under en stadsvandring får ta del av den gamla stadens historia.

Lunchen avnjuter vi på det anrika kafé Wilma innan vi vandrar mot färjeläget. Där får vi en guidning i stadsdelen Skaten, där lotsarna och sjömännen bodde förr. Därifrån tar vi vägfärjan vidare till Gräsö för en visning av öns vackra träkyrka. Vi besöker också intilliggande Gräsö Gård innan vi tar färjan tillbaka till Öregrund.

Bussen tar oss nu vidare mot Östhammar stad som under 2018 firade 650-årsjubileum. Staden erbjuder idag boende, kaféer, mat, kultur och shopping året om. I Östhammar tar vi en guidad promenad genom staden där vi får lära oss mer om fejden mellan de två städerna Öregrund och Östhammar och hur det var under badortstiden.

Efter en dag full av intryck och historia går resan tillbaka mot Norrtälje.

Boka
28sep 08:30 - 18:00 Roslagsambassadörsturer 2019

Kontaktinformation

Visit Roslagen AB
Rådhustorget 1
Öregrund
Telefon: 0767-650660
Telefon: 0767-650660

Arrangör: Visit Roslagen

E-post: info@visitroslagen.se

Prisinformation

625 kr inkl lunch

Fakta

BOKA
Boka online
Telefon: 0767-650 660
På våra turistbyråer (Norrtälje och Östhammar)

Busstider:
Norrtälje turistbyrå (t/r) kl 08.30
Campus Roslagen (t/r) kl 08.35
Östhammars busstation kl 09.30

Hitta hit