Kustpärlor i norra Roslagen

Roslagsambassadörsturer 2020, Östhammar

BOKA DIN PLATS HÄR

Följ med på en resa till Öregrund, ofta kallad ”staden vid havet” och känd för sina magiska solnedgångar!  Öregrund stad som numera  välkomnar besökare året runt. Enligt många bofasta Öregrundare är sensommaren den bästa årstiden att få ta del av staden, naturen och kulturen.

Under dagen får vi träffa flera auktoriserade stadsguider och vi börjar i Öregrund där vi under en stadsvandring får ta del av den gamla stadens historia.

Lunchen avnjuter vi på någon av de fina lunchställena innan vi vandrar mot färjeläget. Där får vi en guidning i stadsdelen Skaten, där lotsarna och sjömännen bodde förr. Därifrån tar vi vägfärjan vidare till Gräsö för en visning av öns vackra träkyrka. Vi besöker också intilliggande Gräsö Gård innan vi tar färjan tillbaka till Öregrund.

Bussen tar oss nu vidare mot Östhammar stad som stoltsera med att vara 650+ år.  En vackert åldrad stad som idag erbjuder boende, kaféer, mat, rikt kulturliv och shopping året om. Innan vi tar tar en guidad promenad genom staden slår vi oss ned på Ada's kafé och bageri en av flera gamla anrika kaféer i Östhammar. På turen får vi lära oss mer om fejden mellan de två städerna Öregrund och Östhammar och hur det var under badortstiden.

Efter en dag full av intryck och historia går resan tillbaka mot Norrtälje.

Boka
29aug 08:30 - 18:00 Roslagsambassadörsturer 2020

Kontaktinformation

Visit Roslagen AB
Rådhustorget 1
Öregrund
Telefon: 0767-650660
Telefon: 0767-650660

Arrangör: Visit Roslagen

E-post: info@visitroslagen.se

Prisinformation

700 kr inkl lunch


Pris 700 kr inkl lunch och fika. Med NT-rabatt 625 kr.

Fakta

BOKA
Boka online
Telefon: 0767-650 660
På våra turistbyråer (Norrtälje och Östhammar)

Busstider:
Norrtälje turistbyrå (t/r) kl 08.30
Campus Roslagen (t/r) kl 08.35
Östhammars busstation kl 09.30

Hitta hit