Jägarexamen

Norrtälje

Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov.

Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt. Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen eftersom miljön här minst sagt är jaktlig.

Vi äter gott och härproducerat viltkött och skrattar mycket under våra kurser. Sundsta andan är avslappnad men professionell. Vi har mer än 25 års erfarenhet av Jägarexamensutbildning och är en av Sveriges största arrangörer av intensivkurser och våra lärare har mycket lång erfarenhet från att hålla dessa kurser.

En stor andel av våra deltagare kommer på rekommendation från tidigare elever, ett förtroende vi är mycket stolta över.

I priset ingår allt du behöver för att ta din examen, helpension, lån av vapen, ammunition och ett teorimaterial. Det enda som tillkommer är de officiella provavgifterna, från 1050 kr. Vi erbjuder också möjligheten att genomföra utbildningen på engelska. Har du dyslexi eller andra språksvårigheter kan du genomföra teoridelen muntligt.

Efter kursen så har vi regelbundna träningsskytten mot lerduvor med instruktion samt en Facebookgrupp för våra fd elever där man kan ställa frågor om allt från jakt och vapen till recept eller bara diskutera olika ämnen.

Vill du sedan fortsätta att lära dig mer om jakt, (jägarexamen är trots allt bara ett första steg), så kopplar vi vår jakt allt mer mot utbildning. Vi har klubbar för nya jägare, arrangerar nybörjarjakter, stycknings och viltmatlagningskurser med mera.

Jägarexamen program
Jägarexamensutbildningen på Sundsta Säteri startar kl. 08:00 dag 1 med presentation och genomgång. (Men den börjar egentligen hemma hos dig långt tidigare med teoristudier på kammaren. Vi kan inte nog understryka vikten av att köpa någon av böckerna och studera denna samt vårt teorimaterial innan kursen.)

Under kommande intensiva dagar varvar våra kunniga lärare och instruktörer praktisk övning på skjutbanan med teorilektioner för att ge dig möjlighet att klara samtliga prov samt för att förbereda dig för ditt kommande jägarliv.

Vid helpension bor du i trivsamma stugor, dubbel eller flerbäddsrum. Lakan och handduk ingår. Måltiderna består av vilt från Sundsta skogen i olika former tillsammans med ”Härodlade” produkter.

Kursen avslutas ca 15:00 dag 3 då vår förhoppning är att du har ett komplett jägarexamensbevis i din hand!

Jägarexamen Litteratur:

”Din väg till Jägarexamen” ( Jägarnas Riksförbund ) Denna går att hitta på www.adlibris.se eller www.bokia.se

”Jägarskolan” ( Svenska Jägareförbundet ) finns hos www.jagareforbundet.se , välsorterade bokhandlare eller jaktbutiker.


”Jägarskolan” finns även som ljudbok.

Du måste köpa eller ha tillgång till någon av dessa böcker och plugga ordentligt innan kursen. Desto bättre påläst du är, desto mer kommer du att lära dig under kursen. Boken kommer dessutom fungera som uppslagsbok i många år efter examen.

Kontaktinformation

Sundsta Säteri / En liten smula
sundstavägen 115
Norrtälje
Kontaktperson: Therese Baalack
Telefon: 0175-60063
Telefon: 070-5495304

E-post: restaurang@enlitensmula.se
Hemsida: https://sundstasateri.gastr...

Faciliteter

Bar
Dusch
Bastu
Husdjur välkomna
Restaurang med fullständiga rättigheter
WiFi
WC/Toalett
Frukostservering
Parkering
Bussparkering
Hjärtstartare

Hitta hit