Golf

Norrtälje

Strax utanför Norrtälje, bara 45 min från Stockholm & Uppsala i genuin Roslagsnatur vid sjön Lommaren ligger Sundsta Golf som erbjuder en fantastisk golfupplevelse på såväl 18-håls som 9-hålsbanan. I anslutning finns både stugor och restaurang, vilka bjuder in till golfpaket och konferenser med boende och härproducerade måltider.

Om Banorna

18-hålsbanan i den fina Roslagsnaturen är en öppen och förlåtande ”naturbana”, d v s man har utnyttjat de naturliga förutsättningarna vid bandragning, hål-layout och hinderutformning. Flera fina stengärsgårdar, vattenhinder där en rik flora av fågel vistas och du kan även ha turen att se Sundsta:s uttrar njuta av solen när Ni spelar er golfrunda. Du hittar här ett spännande par 6 hål vilket mäter hela 625 meter! Banans par är 72 och tee-avstånden i det nyligen införda Hektometer-systemet: Tee 61 är 6 059 meter, tee 55 är 5 502 meter och tee 47 är 4 735 meter.

På Sundsta kan man även spela vintergolf på den åretrunt-öppna 9-hålsbanan med fullängdshål. Banans par är 32 och mäter 1 878 meter från såväl gul som röd tee. Banorna invigdes 2003 och ritades av Sundsta:s Lasse Baalack. Totalt är det ett femtontal golfbanor som Lars varit med och byggt, bl.a. Ullna, Lindö och Österåker.

Självklart finns här även möjligheter att träna alla golfslag på rangen, putting green och i shopen finns det du behöver under rundan. Golfbilar och vagnar finns att hyra.

Om Restaurangen och kiosken

”En liten smula på landet” erbjuder vällagad och innovativ mat med viltinslag från Säteriet och många ”här-odlade” ingredienser. En välsorterad kiosk efter 9 hål gör matupplevelsen total. Här tillverkar man även egna utsökta praliner och nybakade bullar/kakor och med allt annat gott så är det svårt att slita sig från cafét. Företags kick-off Möjligheterna är stora ute på Sundsta, konferenser med aktiviteter som Challenge, folkrace, Jakt, skytte, Paintball, Chokladprovning, vinprovning med övernattning för att bara nämna några.

Visste du att – År 2008 spelades SAS Masters på Sundsta! – Det är Sundsta Säteris restaurangrörelse med Therese Baalack ”En liten smula” som i flera år har kreerat och levererat tårtorna till Nobelbankettens efterfest! – White Guide rekommenderar café ”En liten smula på landet”. – Vid 18-hålsbanans tolfte green hade enligt sägnen den heliga Birgitta c:a 1315 en av sina uppenbarelser.

”Regn igen och stängd bana…” Det är inte troligt att du får det svaret om du bokar en tid på Sundsta Golf. Inte sedan 2003 har man behövt stänga banan på grund av för mycket regn.

GolfStar
Som medlem i GolfStar-ansluten golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet. Se http://www.golfstar.se/vara-banor/

GolfStars erbjuder en hel del olika medlemsformer för golfarna.
Läs mer om aktuella erbjudanden på http://www.golfstar.se/bli-medlem/

GolfStars reportage om Sundsta finner du http://www.golfstar.se/nyheter/mer-an-golf-pa-sundsta-gk/

Boka

Faciliteter

Restaurang
Uteservering
Lunch
Dusch
Kafé
Golf
WC/Toalett
Gratis WiFi