STF Norra Roslagen

Öregrund, Östhammar

Svenska Turistföreningens lokalförening, Norra Roslagen omfattar Östhammars kommun. Där det bl.a. finns intressanta vallonbruk. Österbybruk, , Gimo och Forsmarks bruk är exempel på dåtidens industrier som växte fram tack vare malmen från Dannemora gruva.

Vallonbruken erbjuder guidade turer, musikupplevelser och konstutställningar sommartid och till Roslagens småstäder Öregrund och Östhammar med omgivningar söker sig många för turismupplevelser och rekreation. Lokalföreningen är en naturlig aktör i det lokala turistiska utbudet.

Lokalföreningen är aktiv och erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar och olika intresseriktningar. Sommartid går det båtutflykter i skärgården. Vandringar, cykelturer och andra upplevelser i naturen blandas med uppskattade bildvisningar om fjäll och andra inspirerande resmål. Lokalföreningen gör också studiebesök på företag och besöker konstnärer och kulturinstitutioner.

En uppskattad aktivitet är trivselträffar för nyinflyttade. Till dessa träffar inbjuds såväl nyinflyttade som ortsbor som delar med sig av sina smultronställen efter ett inledande bildspel. Vanligtvis deltar även kommunen med någon representant.

Den lokala kretsen bildades 1990 och ombildades till lokalförening 2013 och har cirka 240 medlemmar.

Kontaktinformation

STF Norra Roslagen
c/o Ingrid Nylund Olsson
74242 Öregrund
Telefon: 076-1601685
Telefon: 076-1601685

Arrangör: STF Norra Roslagen lokalavdelningen

E-post: stfnorraroslagen@stfturist.se
Hemsida: http://www.svenskaturistfor...

Fakta

Kontaktperson

Ingrid Nylund Olsson

Telefon: 076-1601685

stfnorraroslagen@stfturist.se
Postadress

STF Norra Roslagen Lokalavdelning - Smedjegatan 6 C, 74242 Öregrund
Våra kommuner

Östhammar
Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila oss så får du mer information om vår verksamhet.