Nya Roslagsmarschen 15 september 2018

Norrtälje

OBS! ANMÄLAN ÄR STÄNGD!

Den 15 september är det dags för fjärde upplagan av Nya Roslagsmarschen. Detta vandringsevent på Roslagsleden passar både den vanlige motionären och den som söker en tuffare utmaning. Du väljer själv om du vill gå en, två eller tre mil. I år har vandringen sin målgång i Grisslehamn. 

Anmälningsinformation

I år kan du välja transferbuss från Norrtälje eller Grisslehamn till respektive start (1, 2 eller 3 mil) där registreringen sker. Transfer från målgången i Grisslehamn ingår ej i priset (se istället sl.se)

Längs med leden finns fika- och matstationer och på kvällen anordnas en middag på Hotell Havsbaden för den som önskar. 

Hela sträckan går från Gåsvik, via Sandviken och Nothamn med målgång i Grisslehamn. Vandringen sker alltså söderifrån på Roslagsleden mot Grisslehamn. Etapperna är cirka 1, 2 och 3 mil, men observera att de kan vara både kortare eller längre.

Beskrivning av sträckorna

3 mil 
För dig som väljer att gå årets längsta sträcka sker starten i Gåsvik. Du börjar vandringen längs Väddö kanal med härliga vyer över gröna ängar och bryggor längs den smala kanalen. Leden fortsätter igenom Älmsta och vidare mot Sandviken. Den här sträckan passar dig som är van att vandra.

2 mil
Om du väljer att gå två mil så börjar din vandring i vackra Sandviken. Här tar du dig igenom lummig skog som snart öppnar upp sig och leder fram till en fantastisk kustlinje. Denna etapp erbjuder fantastiska vyer, men var medveten om att terrängen blir tuffare då du tar dig fram över klippor och sten längs kustbandet. Terrängen gör att den här sträckan passar dig som vill ha en extra utmaning.

1 mil
Om du väljer att gå en mil så startar du vandringen i Nothamn. Du startar din vandring vid havet och du följer sedan Roslagsleden längs kustband och sagolik skog.


Starttider

För dig som vandrar 3 mil 
8:30 - Buss avgår från Norrtälje till Gåsvik
8:30 - Buss avgår från Grisslehamn till Gåsvik
9:00 - Registrering vid starten (Gåsvik)


För dig som vandrar 2 mil
9:45 - Buss avgår från Norrtälje till Sandviken Havscanping
9:45 - Buss avgår från Grisslehamn till Sandviken Havscamping
10:30 - Registrering vid starten (Sandviken Havscamping)


För dig som vandrar 1 mil
11:00 - Buss avgår från Norrtälje till Nothamn
11:00 - Buss avgår från Grisslehamn till Nothamn
12:00 - Registrering vid starten (Nothamn)

 

Anmälningsavgift

Ordinarie pris

Vuxen: 375 kr/person 
Barn/Ungdom (10-15 år): 200 kr/person
Barn (0-9 år): 0 kr/person
Vuxen Grupp (vid anmälan av minst 8 personer): 330 kr/person

I priset ingår buss till start, viss mat och fika under vandringen samt en Roslagsmarschen T-shirt. Om du önskar köpa en karta över Roslagsleden så kan du göra det till halva priset i samband med anmälan till marschen, pris 75 kr (ord.pris 149 kr).

Välgörenhet

Var med och stöd Roslagsblomman genom att "runda upp" din anmälningsavgift till 400 kr. Då går 25 kr oavkortat till välgörenhet.

Medföljande barn

Yngre barn 1-9 år får gå med gratis, dock utan tröja och nummerlapp. När du gör din anmälan så anmäler du även medföljande barn under 10 år och bokar in bussplats även för dem. Om du önskar tröja och nummerlapp till barn under 10 år så anmäler du dem i ordinarie barnklassen.  

Marschmiddag

Biljetterna till den gemensamma middagen på Hotell Havsbaden köper du vid din anmälan. MIddagen inleds med mingel från kl 18:30 och därefter mat från kl.19:30. Pris: 300 kronor.

Bagagetransport

Finns från start till mål.

Våra sponsorer

Stort tack till årets sponsorer: ICA Väddö, Norrbil, Eckerölinjen, Nobina, Diggiprint, Intersport, Norrtelje Tidning, Edblad, Roslagens Sparbank och Furusund Värdshus.

ANMÄLAN: görs online här, på Visit Roslagens turistbyråer eller bokningstelefon 0767 - 650 660. 

Antalet platser är begränsat. Finns platser kvar är sista anmälningsdag den 10 september. 

 

Tips inför vandringen

  • Ta med dig fungerande mobiltelefon samt egen vätska 
  • Roslagsleden är en vildmarksled, så ta med en ledkarta och håll noga koll på ledmarkeringar och pilar under vandringen.
  • Avbryt inte vandringen utan att meddela arrangören. På nummerlappen står kontaktnummer.
  • Deltagande i Nya Roslagsmarschen sker på eget ansvar, även om vi förstås gjort vårt bästa för att din vandring ska gå så smidigt som möjligt. 

För dig som själv tar dig till startpunken

Du som vill ta dig själv till startpunkten (och inte åker den gemensamma bussen från Norrtälje) markerar det i steg 2 av bokningen. 

Kompletterande information

Några dagar innan marschen får alla som anmält sig ett PM med mer detaljerad information. Dettta mejlas till den e-postadress som angavs vid anmälan. Observera att du som anmäler flera personer ansvarar för att vidarebefordra informationen till övriga deltagare.
Informationen kommer även att publiceras på denna länk. 

Nya Roslagsmarschen anordnas av Visit Roslagen i samarbete med Föreningen Nya Roslagsmarschen. 

 

Res med kollektivtrafiken

I år har vandringen sin målgång i Grisslehamn.

Fakta

OBS! ANMÄLAN ÄR STÄNGD!

Hitta hit