Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör

Östhammar

Societetshuset, eller Källör som det har kallats senare, började byggas år 1885. Tillsammans med ett varmbadhus och ett kallbadhus var det en del av Östhammars Havsbadanstalt. Den ursprungliga byggnaden har genom åren byggts om och till för att passa olika tiders behov och stilideal. Källör är beläget i den vid badortstiden så kallade Badhusparken eller Engelska parken, från vilken många av träden fortfarande är bevarade. I den fanns även tennisbana, krocketbana, springbrunn och musikpaviljong. Idag är Källör den sista större byggnaden som finns kvar längs strandpromenaden från Östhammars badortsepok och tid som handels- och sjöfartsstad. Idag (2017) har föreningen ett tillsvidare nyttjanderättsavtal med Östhammars kommun som ger möjlighet att använda och rusta huset. Allt arbete görs med idéella krafter, med många lokala företag som sponsorer. Målet är att återställa Societetshuset Källör till ett ursprungligare skick och driva det som allmän samlingslokal; anordna evenemang och hyra ut lokaler till företag, föreningar och privata sällskap.

Våren 2017 flyttar två företag in på övervåningen i Källör, GoYoga AB kommer att bedriva yogaverksamhet och juicebar. Naturläkare Linnéa Andersson-McConnell kommer också att flytta in med sin praktik i ett av rummen.   

Kontaktinformation

Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör

74232 Östhammar
Telefon: 073-5514972

E-post: siv.landstrom@telia.com

Öppettider

Öppna söndagar:
Varje söndag kl 11-15 arbetar frivilliga med huset. Titta gärna in och be om en visning eller ge ett handtag! Det finns alltid något att göra, oavsett ålder och förmåga.

Prisinformation

.

Res med kollektivtrafiken

Från Stockholm SL pendeltåg eller SJ tåg till Uppsala därefter UL linje 811 till Östhammar Från Uppsala UL buss linje 811 till Östhammar Från Gävle Upptåget till Örbyhus sedan UL linje 817 till Gimo, därefter byte till UL linje 811 till Östhammar Från Norrtälje SL buss linje 677 till Uppsala sedan UL buss linje 811 till Östhammar

Fakta

Skänk material: Vi behöver alltid byggnadsmaterial och annat till huset. Dessutom är vi är alltid tacksamma för tidsenliga kläder och annat till evenemang.

Bli medlem i föreningen!
Medlem blir du genom att betala in årsavgiften till Bankgiro 306-0977 eller Swish 123 226 7276.
Årsavgiften är 100 kr per person, eller 200 kr per familj.

Vägbeskrivning

Från Stockholm: ta E4 norrut mot Uppsala och ta sedan av på väg 288 mot Östhammar

Hitta hit