Nässlingen s hotell & stugor

Nässlingen, Österåker
Nässlingens nybyggda hotell andas nordisk design och är byggt för att alla ska få njuta av den fantastiska sjöutsikten! Det finns många dubbelrum, en lyxig svit och ett familjerum.

För er som vill stanna lite längre på ön passar våra stugor bäst. Alla stugor har badrum med dusch och toalett och kök.

Hotellet

I vårt nya hotell The Ritz är rummen designade för att fånga skärgårdskänslan med stora fönster för den storslagna utsikten mot havet. Rummen har havsutsikt, lyxiga sängar och designade badrum. För er som vill lyxa till det finns det  även en svit med egen terrass. Är ni en större familj finns även ett stort rum med 6 sängar och vardagsrum som vi så passande kallar familjerummet! 

Stugor

Hos oss på Nässlingen finns ca 30 stugor för uthyrnng – i olika storlekar och olika standard, allt för att du ska hitta det som passar dig bäst. Välj om du vill bo på Österman, Plurret eller kanske en av våra stugor vid hamnen passar allra bäst?
Alla har wc med dusch och unikt för Nässlingen är att alla stugor har har sjöutsikt – så du kan njuta av vågornas glitter oavsett vilken stuga du än väljer. Stugorna hyrs ut torsdag till söndag, söndag till torsdag och veckovis under högsäsong.

 

Nässlingens historia
Nässlingen var tidigare ett skärgårdshemman vars boningshus nu är vår huvudbyggnad. Här finns idag vår reception och restaurang. Det som förut var en lada är idag vår största konferensbyggnad Lotsen. Båthuset nere vid hamnen är en perfekt lokal för många slags arrangemang.
På södra sidan av hamnen ligger Kvarnholmen där man hittar rester av en väderkvarn och på Nässlingens söderudde finns lämningar av tidig bebyggelse. Här ute har det alltid bott människor som livnärt sig på vad naturen ger – nu vill vi dela med oss av detta och låta er bli inspirerade av vyerna, dofterna och stillheten.
När hemmanet lades ned på 1940-talet lyckades kassören i snickarnas fackförening – Efraim Andersson (farfar till Benny Andersson) – få förbundet att köpa ön för att bygga en semesterby för byggnadsarbetare.
1977 började utvecklingen av Nässlingen till en högklassig konferensanläggning och sedan maj 2014 är det Johan Pedersén med personal som fortsätter ta Nässlingen in i framtiden.

 

 

 

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Med bil:
Kör E18 mot Norrtälje. Sväng av vid Rosenkälla Trafikplats mot Åkersberga på väg 276. Fortsätt på väg 276 genom Åkersberga mot Norrtälje.. Sväng höger på Grönborgsvägen mot Östanå Färjeläge. Ta bilfärjan över till Ljusterö. Kör rakt fram och sväng vänster på Mellansjövägen vid Ljusterö Torg och fortsätt rakt fram till Åsättra brygga. Därifrån går Waxholmsbolagets turbåt samt våra egna turbåtar.
Se www.waxholmsbolaget.se eller www.nasslingen.se för tidtabeller för turbåtar.

Med buss: Ta 626 från Danderyds Sjukhus (via Åkersberga) till busshållplats Åsättra Brygga

Faciliteter

Bar
Friluftsbad/Utomhusbassäng
Skogsmark
Husdjur välkomna
Konferensmöjligheter
Restaurang med fullständiga rättigheter
Badplats
Gratis WiFi

Hitta hit