Södra Vallonbruken - guidad busstur

Roslagsambassadörsturer 2019, Norrtälje

Följ med på en busstur i Roslagen där vi får ta del av en unik industrihistoria som sträcker sig tillbaka ända till 1600-talet.

Vår guide Charlotte Brusewitz följer oss på turen som tar oss till flera unika besöksmål i de södra delarna av Vallonbruksområdet. Vårt första stopp blir i Edsbro där vi får titta närmare på den masugn där råjärn tillverkades ändå in på 1900-talet. Vi hinner också med ett besök i Edsbro medeltida kyrka. Därefter fortsätter resan till Skebo Bruk, som är Upplands äldsta kända järnbruk. Hit levererades råjärn från Edsbro och här tillverkades stångjärn av högsta kvalitet. I den gamla brandstationen finns idag Skebobruks museum där vi får höra mer om järnframställningen och se modell av hur orten såg ut med sina byggnader under brukets storhetstid.

Vi besöker också Rånäs gamla bruksmiljö och Rånäs slott där vi får en visning på i den fantastiska slottsmiljön och en avnjuter en härlig fika innan vi påbörjar färden hemåt. Resan tillbaka mot Norrtälje går runt Skedviken och vi passerar både Fasterna kyrka och Mörby slottsruin.

 

Boka
28aug 13:00 - 18:00 Roslagsambassadörsturer 2019

Kontaktinformation

Visit Roslagen AB

761 30 Norrtälje
Telefon: 0767-650660

Arrangör: Visit Roslagen

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Prisinformation

Pris 425 kr inkl fika. Med NT-rabatt 350 kr

Fakta

Denna utflykt ingår i Roslagsambassadörsutbildningen.

Vägbeskrivning

Lilla Brogatan 3 761 30 Norrtälje

Hitta hit