Söderströms Veranda, Öregrund

Öregrund, Östhammar

Med glödande kolgrill och spännande rätter, en fantastisk uteservering med utsikt mot Öregrunds Hamn och kockar som grillar intill gästerna. Det är med ett stort nöje vi välkomnar er till Söderströms Veranda, grillrestaurangen i Öregrund.

Vem är Söderström? Jo här kommer en presentation av honom;

Nordupplands största mustasch, Östersjöns storfiskare, Slaktaren från Öregrund – kärt barn har många namn. När Karl-Einar Söderström kom till Öregrund 1897 ägde han inte mycket mer än kläderna på kroppen – något som dock inte bekom Söderström, som stolt hävdade att "Så länge en man har sin mustasch, så går det ingen nöd på han". Och det hade han, en mustasch som hade väckt avund än idag.

Sommar efter sommar inbringade Söderström de största fångsterna bland byns många fiskare – något som både retade och väckte avund bland de andra fiskarna. Att vara Öregrunds främsta fiskare räckte dock inte för Söderström, som 1902 sadlade om till slaktare. I sin charkbutik sålde han, tillsammans med hustrun Elsa, de finaste bitarna av nöt och fläsk under parollen "Kött och fläsk" till bygdens invånare och sommargästerna. Någon nöd gick det inte på Söderström – varken med affärerna som blomstrade, eller med nordupplands största mustasch.

Varmt välkomna till Söderströms Veranda i Öregrund

Kontaktinformation

Söderströms Veranda
Strandgatan 12
74242 Öregrund
Telefon: 0173-30700

E-post: boka@soderstromsveranda.se
Hemsida: http://soderstromsveranda.se/

Öppettider

Sommaröppet