ÅBK - Åkersberga BK

Åkersberga, Österåker

ÅBK bildades 1973 när ett korplag ville prova sina färdigheter i lite seriösare sammanhang. Sen dess har klubben vuxit och idag är det ca 1000 barn, ungdomar och vuxna som spelar fotboll och ett par hundra föräldrar, ungdomar och andra är aktiva som är tränare, ledare och domare.

Klubbens anläggning

Margretelunds IP är vår hemmaanläggning och består av en 11-manna naturgräsplan och en 11-manna konstgräsplan. Här finns även cafeteria som alltid är öppen under matchdagar.

ÅBK´s verksamhet

Från det år man fyller sex år kan man vara med och spela fotboll i ÅBK.
De första åren är det under lekfulla former som stegvis, enligt vårt dokument "Kompassen" ökar i svårighetsgrad. Allt för att spelarna ska få utvecklas och kunna nå sin egen potential och fortsätta med fotboll även längre fram i tonåren. För att lyckas med detta satsar ÅBK mycket på utbildning; både av spelare, tränare, ledare, domare och föräldrar.

Under året

Ett flertal aktiviteter förutom seriespelet är återkommande varje år.
De största är Landslagets Fotbollsskola som under två veckor varje sommar lockar över 400 spelare mellan 6 och 13 år under ledning av ett 50-tal ungdomsledare.
För de yngre spelarna har vi Lilla Strömmingscupen, Strömmingscupen och vår egen serie i 5-manna; Lilla Europaligan. LE är även öppen för andra klubbar i närområdet. Alla LE´s matcher spelas här på Margretelunds IP.
Under höstlovet vecka 44 har vi Höstcamp då tjejer och killar, 6-12 år kan lära sig mer och finslipa kunskaper de redan har. Allt under ledning av ett 10-tal ungdomsledare.

ÅBK´s mål är
*att ge barnen en meningsfull och glädjerik fritidssysselsättning.
* att skapa ett bestående intresse för idrott.
* att alla som vill ska få träna och spela matcher, på sin nivå.
* att föräldrar aktivt engagerar sig i verksamheten.
* att skapa attraktiva seniorlag ur vår ungdomsverksamhet; både på herr- och damsidan.
* att, genom krav på våra ledare och ett brett utbildningsprogram, kunna erbjuda en idrottslig och social verksamhet med hög kvalitet.

Faciliteter

Bollspel

Hitta hit