Ljusterö

Ljusterö, Österåker

Ljusterö

Centralt i Stockholms mellersta skärgård ligger Ljusterö, en pärla i "Roslagens famn".  På Ljusterö finns både 1700-talsmiljöer, bevarade skärgårdsbyar, fiskelägen, gravfält från järnåldern och ett levande jordbrukslandskap. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda, ca en timmes bilfärd, gör att man vid behov snabbt kan ta sig vidare ut i världen. För många båtägare utgör Ljusterö ett avstamp för att snabbt komma längre ut i skärgården.

Den naturnära skärgårdsmiljön har gjort att inflyttningen till Ljusterö fortsätter. Många tidigare fritidsboende blir bofasta på ön, vilket har medfört att servicenivån på olika områden har kunnat bibehållas hög. T.ex. finns grundskola med alla stadier, förskola, post, affärer, restauranger och liknande. Dessutom fungerar både sjuk- och äldrevården bra på Ljusterö.

Genom närheten till många olika former av fritidsaktiviteter, såsom golf, tennis, jakt och sportskytte, övrig idrott samt båt- och badliv, kan ljusteröbon lätt utöva olika aktiviteter utan att behöva lägga tid på krävande resor.

Kontaktinformation

Besöksmål Österåkers kommun/Attractions

18495 Ljusterö
Telefon: 0767-650660

E-post: info@visitroslagen.se

Hitta hit