Öregrunds gästhamn

Öregrund, Östhammar

Öregrunds gästhamn

Stockholms Skärgård som sträcker sig t o m Grisslehamn förbinds med Jungfrukusten och Bottenhavet via Öregrunds skärgård i norra Roslagen. Öregrunds hamn utgör den sista större hamnanläggningen i Roslagen inför fortsatt resa norrut mot Bottenhavet. Öregrunds hamn är ett självklart besöksmål på resa längs ostkusten.

Öregrunds Gästhamn är en av de största på ostkusten med ca 80 gästplatser, en välskött gästhamn med duschar och tvättmöjligheter mitt i stan. Hamnen är själva hjärtat av Öregrund som en gång var sjöfolkets stad. Förr låg segelskutorna tätt i hamnen och snart sagt varje öregrundspojke blev sjöman, lots eller tog tjänst på fyrar eller fyrskepp. I dag är det fritidsbåtarna som har tagit över, men här finns också sjöräddningsstationen, RS Öregrund. Hamnområdet utgör en härlig mix av båt- och badliv, krogar och kulturliv. Evenemang avlöser varandra under sommarmånaderna.

Antal gästplatser i hamnen: 80, djup 1-4 m. Färskvatten, wc, dusch, tvättstuga, bränsle vid Grepen Marin. Affärer, postombud, hotell, restauranger, närliggande badplats, livsmedel och systembolag

Projektåtgärder
Smart Marina-projektet innehåller ombyggnad av servicehus, miljöcertifiering Blue Flag, solcellsanläggning  för varmvatten, trådlöst nätverk (Wifi),  system för kortläsare för åtkomst av vatten och el på bryggan, insatser för ökad brandsäkerhet, översyn av komponenter i VA-system  samt en ny vågbrytare av betong. Antalet gästplatser i hamnen kommer att utökas. 

E-post: info@gasthamnen.se

Telefon: 070-3925990

Kontaktinformation

Besöksmål Östhammars kommun
Hamnen
74242 Öregrund
Telefon: 070-3925990

Fakta

Samtliga avgifter erläggs på Hamnkontoret. OBS! Vi hanterar ej kontanter!

Bemannat kontor: Betalning med kort eller swish.
Kvitto får man antingen utskrivet på papper eller via sms till sin mobiltelefon. På kvittot står koden till serviceutrymmena.

Vi har ett jättefint, nyrenoverat servicehus och producerar varmvatten med solfångare 00 till duschar i gästhamnen. Här finns även möjlighet att köpa dusch för husbilsturister, paddlare eller andra besökare. Tvättstugan bokas och betalas på hamnkontoret liksom båtplatsavgift vid gästbryggor.

Hitta hit