Älmsta

Älmsta, Norrtälje

Älmsta

Älmsta är centralorten i Norrtälje kommuns nordöstra del. Samhället har fått sin prägel av att bebyggelsen koncentrerats kring vägarna. De största attraktionerna är centrum och samhällets stora utbud av affärer och service.

Väddö kanal går genom samhället som en blå tråd. Fina promenadstigar finns längs kanalen, en gång i tiden användes stigarna av de människor som skulle dra skutorna genom kanalen. Det var för ångbåtarnas och tändkulemotornstid. Roslagens Sjöfartsminnesförenings underbara museum kan man nå dels från kanalen, dels genom en avfart frånlandsvägen. En nybyggd sporthall finns vid vägen till gamla Grisslehamn och Sandvikens camping, där ett flertal fotbollsplaner ligger.

Den natursköna Väddö Golfbana ligger en kilometer söder om Älmsta samhälle.

Turistgården Haga är ett charmigt och välkänt vandrarhem som erbjuder prisvärda logi- och övernattningsmöjligheter.

I bygden säljs på många ställen närproducerade produkter, bland annat på den rikskända Väddö gårdsmejeri kända både för sina produkter och sina aktiviteter. Här ligger även Kröns Trädgård som är en handelsträdgård med inriktning på blommor, trädgård och miljöer.

Igenom Älmsta går roslagsleden - en vandringsled som sträcker sig mellan Danderyd och Grisslehamn vid Ålands hav. Mer än att vandra finns många andra möjligheter till aktivitet. I omgivningarna går det att cykla, bada, fiska, paddla och rida. För den som vill resa med båt kan man åka ett par mil till Simpnäs där det går att hoppa på båtar som går med den reguljära båttrafiken. Grisslehamn ligger också endast ett par mil från Älmsta varifrån färjor till Åland går.

Under året pågår många olika evenemang i trakten, titta gärna på denna hemsidan under fliken "evenemang".

Kontaktinformation

Besöksmål i Norrtälje kommun

76040 Älmsta
Kontaktperson: Norrtälje turistbyrå
Telefon: 0767-650660

E-post: info@visitroslagen.se
Hemsida: www.roslagen.se

Hitta hit