Café hos Modelljärnvägens Hus, Alunda

Alunda, Östhammar

Fika hos Modelljärnvägens Hus 

På vår gård kan man inte bara se en massa modelltåg! Här kan man också fika! Vi erbjuder färdiga smörgåsar, hembakt fikabröd och glass!

Sitt inne i vår renoverade ladugård eller ta med dig fikat ut i solen på vår uteservering som ligger intill vår trädgård!

Kontaktinformation

Modelljärnvägens Hus & Frida Lovisas trädgård
Söderby 132
747 91 Alunda
Telefon: 0174-65577
Telefon: 076-8655770

E-post: info@modelljarnvagenshus.se
Hemsida: http://www.modelljarnvagens...

Öppettider

När modelljärnvägsutställningen är öppen är det också öppet i vårt lilla kafé.
Säsongen 2017 har vi följande öppettider:

Försommar
Utställningen och kaféet har säsongspremiär den 6 maj! Därefter har vi öppet alla lördagar fram till och med den 17 juni kl 11-16 samt Kristi himmelsfärdshelgen den 25-26 maj. Vi håller stängt under midsommarhelgen.

Sommar
Från och med tisdagen den 27 juni till och med lördagen den 19 augusti är det sommaröppet hos oss, tisdagar till lördagar kl 11-16. Observera att utställningen alltid är stängd på söndagar och måndagar.

Sensommar
Efter den 19 augusti har vi endast öppet lördagar kl 11-16 fram till och med den 30 september då vi stänger utställningen för säsongen.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Modelljärnvägens Hus ligger i ladugården på en gård i Söderby, ca 3 kilometer söder om Alunda, ca 35 km nordost om Uppsala.

Kommer du från Uppsala så välj väg 288 mot Östhammar, sväng vänster vid vår vägskylt ca 2 km före Alunda. Följ därefter våra skyltar genom byn. Kommer du från Stockholm eller Västerås, kör mot Uppsala och därefter väg 288 mot Östhammar. Se ovan för ytterligare beskrivning.

Kommer du från Gävle så ta E4 till Tierp, kör därefter väg 292 mot Gimo och välj sedan väg 288 mot Uppsala. Ca 2 km söder om Alunda ska du svänga höger vid vår skylt. Följ därefter våra skyltar genom byn.

En parkeringsplats för bilar och bussar finns på gården. Det finns även möjlighet att parkera intill utställningslokalen för den som är rörelsehindrad.

Åker du kollektivt så stannar buss 886 från Uppsala och 811 från Östhammar vid hållplatsen ”Söderby” på väg 288. Från hållplatsen är det ca 1 km promenad till utställningen.

Hitta hit