Lidö Värdshus

Gräddö, Norrtälje

Ett skärgårdsparadis!
Fly vardagsstressen för ett par dagar i idyllisk skärgårdsmiljö! På Lidö laddar semesterfirare batterierna, de kära gifter sig och företag konfererar i rofylld miljö.

Lidö är ett naturreservat mitt i Roslagen som förenar de bästa delarna av skärgården. Här finner du en självförsörjande bondgård, minilivs, gästhamn
med 50 båtplatser, ett värdshus och ett vandrahem.

Här bor du i en härlig miljö i närhet till havet, ta promenader i skogen, paddla kajak, bada, sola, eller bara äta och dricka något gott. Varför inte avnjuta den vackra solnedgången från Oasens uteservering! 

Café Oasen

Här kan ni dricka en kall öl i solen, äta pizza, njuta av en kopp kaffe eller köpa hembakat fikabröd.

Bjud barnen på en glass eller kanske lite lördagsgodis. Ni har också möjlighet att proviantera det nödvändigaste och få veta mer om allt som händer på Lidö och Lidö Värdshus.

Restaurang Lidö Värdshus

Lidö Värdshus ligger med utsikt över Lidöfjärden. Den ljusgula herrgården är från 1700-talet med en ljus och luftig paviljong som används som festvåning och rymmer över 120 sittande gäster. I glashuset på uteserveringen finns plats för 90 gäster.

I restaurangen erbjuds klassisk mat med tydliga smaker där råvarorna står i fokus. Menyn bygger på skärgårdsinspirerad mat med svenska smaker.

Lidö tar emot sällskap för konferens, bröllop och andra fester. Värdshuset har 17 skärgårdsinspirerade gästrum med 34 bäddar. Totalt kan över 75 personer bo på Lidö, inkluderat vandrarhemmet och stugorna.

Pensionatet

Gästrummen i värdshuset är enkelt och smakfullt inredda, många med havsutsikt. I korridorerna finns duschar och toaletter.

Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger vacker beläget med utsikt över vattnet och betesmarker. Rummen är generösa och har 2 till 4 bäddar. I anslutning till köket finns utgång till trädäck med utemöbler och grillplats. Sällskapsrummet har flera sittplatser och soffor.

Stugorna

I anslutning till vandrarhemmet ligger 4 stugor med separat duschstuga. I stugorna finns 4 bäddar, ett litet och behändigt kök samt toalett.

Nolla Cabin 
Bo i vår unika Nolla Cabin, där minimal påverkan på naturen ligger i fokus! I samband med projektet Zero Island har vi satt upp helt unika, självförsörjande stugor med plats för två personer. Stugorna drivs på solceller och är placerade med utsikt över havet. 

Paketet gäller för två personer och inkluderar frukostbuffé, sänglinne, handduk och slutstädning. frukost serveras i värdshuset. Närmaste toalett och dusch finns i Kvarnvillan. Boka gärna bord i restaurangen inför ert besök.

 

Kontaktinformation

Lidö Värdshus AB
Lidö Värdshus
761 15 Gräddö
Telefon: 0176-40499
Telefon: 0176-40498

E-post: info@lidovardshus.se
Hemsida: www.lidovardshus.se

Mer från Lidö Värdshus

Utbud

Fakta

Lidö värdshus ligger med utsikt över Lidöfjärden. Den ljusgula herrgården är från 1700-talet med en ljus och luftig paviljong, som rymmer över 110 sittande gäster. Utomhus finns plats för 90 personer under tak. Lidö tar emot sällskap för konferens, bröllop och andra fester. Värdshuset har 14 klassiska gästrum med 23 sängar. Totalt kan över 60 personer bo på Lidö, inkluderat vandrarhemmet & stugorna.

Vägbeskrivning

Egen båt:
Lidö, N59°46,407 E19°4,526,
ligger i Norrtäljevikens östra del,
1 nmi norr om Refsnäs och 3 min
söder om Björkö/Arholma.

Bil söderifrån:
E18 mot Norrtälje/Kapellskär.
Sväng vänster mot Gräddö/Refsnäs.
Efter 2 km sväng höger mot Räfsnäs brygga,
parkera direkt till höger på besöksparkeringen.
Gå till bryggan för färd med passbåten till Lidö.
Restid från Stockholm ca 1 timme.

Buss från Stockholm/Norrtälje:
Från Östra station till Norrtälje, buss 676.
Från Norrtälje till Refsnäs, buss 631 eller 631X.
Ta sedan passbåten till Lidö.
Restid från Stockholm-Refsnäs: 1 tim 50 min
Restid från Norrtälje till Refsnäs: 35 min

Reguljär båttrafik till Lidö:
Från Refsnäs brygga: 8 min
Sommartid från Stockholm: 4 tim

För båttider kontakta Waxholmsbolaget, tel 08-679 58 30
www.waxholmsbolaget.se

Båttaxi:
Refsnäs Sjötransport, tel 070-610 92 00
Enskär Sjöstansport, tel 070-692 83 83

Hitta hit