Jularbomuseet i Rasten, Morkarla

Alunda, Östhammar

Besök i museet innebär att Håkan guidar dig och berättar historier, till det så kommmer väl vald musik att spelas och självklart så finns chans att önska låtar. Till detta brukar det var gott med kaffe och en bulle. 

Ett besök tar ca 2 timmar. 

Jularbomuseet på turne är ett koncept som levererar föredrag och konferencier uppdrag. Så om vill att Jularbomuseet kommer till er så maila hakan@jularbomuseet.se

Anekdot:

Från pojkrum till etablerat museum

Ett välbesökt utflyktsmål är nu väl förankrat på den Uppländska kartan och besökarna  kommer  från hela landet och även utländska gäster finns i gästboken.

Calle Jularbo har fått eget hus i den miljö han trivdes i och ofta gästade nämligen spelmansbygderna i norra Uppland där spelmännen som Erik Sahlström, Viksta Lasse, Åkerby pojkarna m.m... verkade och den vänskapliga kontakten som förenade dessa spelmän är fortfarande omtalad och alla dansbanor som Jularbo gästade där man fortfarande efter alla dessa år pratar minnen från den tid det begavs sig.  Jularbo har gjort ett djupt avtryck i den Uppländska myllan och musiken den lever kvar och är efterfrågad och älskad.

/Håkan

Ring för att boka visning, 070-819 44 15.

Kontaktinformation

Jularbomuseet
Rasten 124, Morkarla
74791 Alunda
Kontaktperson: Håkan Pettersson
Telefon: 0708-194415
Telefon: 0708-194415

E-post: hakan@jularbomuseet.se
Hemsida: http://jularbomuseet.se/

Öppettider

Endast förbokade besök. Se mer information på www.jularbomuseet.se eller om ni är en grupp så maila hakan@jularbomuseet.se

Prisinformation

se jularbomuseet.se/bra-att-veta

Är ni en större grupp (10-40 personer) maila gärna så diskuterar vi pris. hakan@jularbomuseet.se

Vägbeskrivning

För er som har GPS så är koordinatorn Rasten 124, 747 91 Alunda
Kommer du från Uppsala så åk väg 288 2,7 mil, tag av emot Morkarla, kör 1,0 mil, kör vänster emot Ramhälls Gruvor, efter att du kört igenom det lilla gruvsamhället så håll höger emot Morkarla k;a, efter 2 km är Museet på vänster sida i Byn Rasten !! Det tar 40 min från Uppsala.

Hitta hit