Norrtelje Brenneri AB

Norrtälje

Norrtelje Brenneri AB

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. I fem generationer har vår famlj brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år 2002.

Besök Brenneriet

Du är varmt välkommen för ett besök på gården. Vi har besökslördagar en gång i månaden. Vi visar dig bränneriet och vår produktion samt berättar om vår väg från jordbruk till dagens verksamhet. På den inglasade hölogen begår vi en gemensam snapsprovning där det även, om så önskas, serveras mat som tillagas i vårt eget restaurangkök.

Besöket, med provning av våra destillat, tar runt två timmar och inkluderar en välkomstdrink, visning av bränneriet samt en provning av fem stycken av våra snapsar. Snapsprovningen innehåller destillationshistoria och provmetodik, då Du lär dig hur du provar och sedan med snille och smak gör bruk av öga, näsa och gom.  Under besöket bjuds även på roande skärgårdshistorier av vår egen h’Österman.  

För bokning av större sällskap, över 15 personer, skickas en förfrågan per e-post till info@norrteljebrenneri.se.

Kontaktinformation

Norrtelje Brenneri AB
Lohärads Söderby 11
761 72 Norrtälje
Telefon: 0176-227130

E-post: info@norrteljebrenneri.se
Hemsida: www.norrteljebrenneri.se

Öppettider

Endast öppet för bokade gäster.

Fakta

I sortimentet hittar du exempelvis Sveriges finaste punsch; Roslags Punsch, flera olika snapsar under namn Sailing, havtornssnapsen Grisslehamns Brennvin, guldvinnare i världens största tävling för fruktdestillat, Destillata i Österrike, Roslags GIN EKO och Roslags whisky.

Hitta hit