Norrtelje Brenneri AB

Norrtälje

Norrtelje Brenneri AB

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. I fem generationer har vår famlj brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år 2002.

I sortimentet finner du exempelvis Sveriges finaste punsch, Roslags Punsch, och havtornssnapsen Grisslehamns Brennvin, guldvinnare i världens största tävling för fruktdestillat, Destillata i Österrike.

Besök Brenneriet

Du är varmt välkommen för ett besök på gården. Vi visar dig bränneriet och vår produktion samt berättar om vår väg från jordbruk till dagens verksamhet. På den inglasade hölogen begår vi en gemensam snapsprovning där det även, om så önskas, serveras mat som tillagas i vårt eget restaurangkök.

Enskilda och mindre grupper kan köpa biljett till "Besökslördag med Whisky & Punschprovning" online här på sidan (se Blå knapp "Boka" till höger), på Norrtälje turistbyrå eller genom Visit Roslagens telefonbokning 0767-650 660.

Besöket med Whisky & Punschprovning tar runt två timmar och inkluderar en välkomstdrink, visning av bränneriet samt en provning av fem stycken av våra snapsar. Snapsprovningen innehåller destillationshistoria och provmetodik, då Du lär dig hur du provar och sedan med snille och smak gör bruk av öga, näsa och gom.  Under besöket bjuds även på roande skärgårdshistorier av vår egen h’Österman. Pris för provningen är 460 SEK/person. Det går även att välja till tvårätters middag. Då tillkommer 250 SEK/person.

För bokning av större sällskap, över 15 personer, skickas en förfrågan per e-post till info@norrteljebrenneri.se.

Boka

Kontaktinformation

Norrtelje Brenneri AB
Lohärad Söderby 104 77
761 72 Norrtälje
Telefon: 0176-227130

E-post: info@norrteljebrenneri.se
Hemsida: http://www.norrteljebrenner...