Wira bruk

Boenden längs Roslagsleden

Snöra på dig vandringskängorna och upptäck Roslagen till fots i sommar! Längs Roslagsleden finns 19 mils vandring i varierad terräng, från Danderyd till Grisslehamn. För dig som vill förlänga din vandring med övernattning tipsar vi här om tio boenden längs leden.

På Roslagsledens egen webbplats kan du läsa mer om de olika etapperna och hitta fler spännande platser att upptäcka längs leden. Du hittar karta och etappbeskrivningar här

Domarudden – Etapp 4 & 5

På Domarudden bor du i mysiga stugor med naturen runt hörnet. Här finns badmöjligheter från både strand och klippor. På området finns stora ytor för lek och spel samt servering och kiosk. Missa inte den vedeldade sjöbastun som ligger alldeles vid Drängsjön.

Wira B&B – Etapp 5 & 6

Här bor du precis vid leden, i det gamla brukssamhället Wira. Boendet består av en mysig liten stuga med plats för 2 personer I den vackra trädgården kan du vila trötta fötter bland blommande träd och buskar. Här finns också frigående trädgårdshöns, och har du tur bjuds det på färska ägg till frukosten. Missa inte ett besök på Wira Restaurang & butiken Wägerths konstsmide – ett stenkast härifrån.

South end of the lake – Etapp 6

Här bor du i Ateljén – ett ekologiskt jordhus byggt med lera och vass i väggarna. Invändigt är det målat med jordens färger, dvs ekologisk äggoljetempera med jordpigment. Här kan du bada från den närliggande bryggan eller tända en brasa i murspisen.

Carlberg B&B – Etapp 6

Välkommen till Carlberg – ett Bed & Breakfast i naturskön Roslagsmiljö cirka 17 km söder om Norrtälje och bara 500 meter från Bergshamraviken. Här har den lantliga charmen bevarats i huset, som byggdes år 1923.

Åtellet – Etapp 7

På Åtellet bor du centralt i Norrtälje, precis intill ån. Hotellet ligger mittemot den anrika SS Norrtelje i den nya stadsdelen Norrtälje hamn. Här bor du mitt i småstadsidyllen med närhet till det mesta. På entréplanet hittar du Åtellets nyrenoverade restaurang och bar samt en uteservering.

Wik Bed & Breakfast

På Wik Bed & Breakfast bor du i ett rött hus med vita knutar och med vacker utsikt. Här bor du i hemtrevlig miljö med personligt inredda rum, sköna sängar och en god frukost.

Visit Nyby – Etapp 9

Här bor du omgiven av skog och hagmark med fårhagen runt hörnet och med gångavstånd till havet. Boendet passar både stora familjer och mindre sällskap.

Pensionat Kanalvillen – Etapp 10

I Kanalvillan bor du precis intill Väddö kanal, i centrala Älmsta. I den pampiga villan kan du välja att bo i ett av de nyrenoverade dubbelrummen med takterrass och utsikt över kanalen eller i en liten privat lägenhet med självhushåll.

Kvarnsands strandstugor – Etapp 11

Med ett fantastiskt läge intill Kvarnsands badstrand och Roslagsleden finns Kvarnsands strandstugor. Från de lyxiga husen som byggdes 2018 har du utsikt över Ålands hav och nära till både sandstrand och klippor.

Hotell Havsbaden – Etapp 11

På nyrenoverade Hotell Havsbaden i Grisslehamn finns alla möjligheter till avkoppling efter en vandringstur. Hotellet har en rymlig SPA-avdelning med möjlighet till avkoppling samt en restaurang.

Tänk på Allemansrätten när du vandrar. Läs mer om vilka rättigheter och skyldigheter som ingår i allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplats.