Wira bruk

Boenden längs Roslagsleden

Snöra på dig vandringskängorna och upptäck Roslagen till fots! Längs Roslagsleden finns 19 mils vandring i varierad terräng, från Danderyd till Grisslehamn. För dig som vill förlänga din vandring med övernattning tipsar vi här om boenden längs leden.

På Roslagsledens egen webbplats kan du läsa mer om de olika etapperna och hitta fler spännande platser att upptäcka längs leden. Du hittar karta och etappbeskrivningar här

Domarudden – Etapp 4 & 5

På Domarudden bor du i mysiga stugor med naturen runt hörnet. Här finns badmöjligheter från både strand och klippor. På området finns stora ytor för lek och spel samt servering och kiosk. Missa inte den vedeldade sjöbastun som ligger alldeles vid Drängsjön.

South end of the lake – Etapp 6

Här bor du i Ateljén – ett ekologiskt jordhus byggt med lera och vass i väggarna. Invändigt är det målat med jordens färger, dvs ekologisk äggoljetempera med jordpigment. Här kan du bada från den närliggande bryggan eller tända en brasa i murspisen.

Lillstugan i Råbacken - Etapp 8 & 9

Här bor du i en vacker lantlig miljö med utsikt över Brosjön. Roslagsleden passerar precis utanför stugknuten och här finns också busshållplats. En liten gårdsbutik finns hos grannarna mitt över vägen och cirka 1 km från Råbacken finns en liten badplats. Boende med fyra bäddar.

Visit Nyby – Etapp 9

Här bor du omgiven av skog och hagmark med fårhagen runt hörnet och med gångavstånd till havet. Boendet passar både stora familjer och mindre sällskap.

Kvarnsands strandstugor – Etapp 11

Med ett fantastiskt läge intill Kvarnsands badstrand och Roslagsleden finns Kvarnsands strandstugor. Från de lyxiga husen som byggdes 2018 har du utsikt över Ålands hav och nära till både sandstrand och klippor.

Hotell Havsbaden – Etapp 11

På nyrenoverade Hotell Havsbaden i Grisslehamn finns alla möjligheter till avkoppling efter en vandringstur. Hotellet har en rymlig SPA-avdelning med möjlighet till avkoppling samt en restaurang.

Tänk på Allemansrätten när du vandrar. Läs mer om vilka rättigheter och skyldigheter som ingår i allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplats.