Pythagoras lever upp!, Norrtälje

Norrtälje

Kunniga ”gubbar” kommer att finnas på plats för att bearbeta gjutna ämnen i fabrikens gamla verkstadsmaskiner, som för dagen drivs med egenproducerad el. På affärskontoret finns personal ”från förr” och i ritkontoret huserar ingenjören som kan berätta om hur viktiga ritningarna var för motortillverkningen. I arbetarbostaden höststökar vaktmästarfrun och har säkert något gott som du kan provsmaka. I Barnens Pythagoras finns alltid något roligt att göra, för alla åldrar. Kafé Smedjan har mycket att erbjuda, varför inte sitta ner och njuta av en god kopp kaffe med kanske en köttbullesmörgås till. Och hela tiden kan du lyssna till tändkulemotorns DUNK, DUNK, DUNK. Välkomna!

09sep 11:00 - 15:00

Kontaktinformation

Pythagoras Industrimuseum
Verkstadsgatan 6
Norrtälje
Telefon: 0176-10050
Telefon: 070-5428930
Bokning: 0176-10049

Arrangör: Pythagoras vänner

E-post: info@pythagorasmuseum.se
Hemsida: http://www.pythagorasmuseum.se

Öppettider

Kl 11.00-15.00

Prisinformation

80 kr

Res med kollektivtrafiken

Kliv av vid hållplatsen Gustavslund, fortsätt gå längs Stockholmsvägen i bussens färdriktning, över övergångsstället och fram till Rodengatan, svänger höger. Därefter tar ni till vänster in på Lennart Torstenssons Väg och sedan höger in på Verkstadsgatan, som ni följer tills den tar slut på vår fabriksgård.

Vägbeskrivning

Bilburna som kommer längs E18 söderifrån:
Håll utkik efter ICA Flygfyren, som ligger på Stockholmsvägens högra sida. Kör rakt fram genom trafikljusen vid ICA och sväng sedan in på den första avtagsvägen till höger: Rodengatan. Sväng därefter vänster in på Lennart Torstenssons väg och sedan höger in på Verkstadsgatan. Följ Verkstadsgatan tills den tar slut. Då är ni inne på fabriksgården.

Bilburna som kommer längs riksväg 76 norrifrån:
Följ riksväg 76/Västra vägen ända fram till stora rondellen vid södra infarten/Campus Roslagen. Kör mot centrum. Håll utkik efter ICA Flygfyren, som ligger på Stockholmsvägens högra sida. Kör rakt fram genom trafikljusen vid ICA och sväng sedan in på den första avtagsvägen till höger: Rodengatan. Sväng därefter vänster in på Lennart Torstenssons väg och sedan höger in på Verkstadsgatan. Följ Verkstadsgatan tills den tar slut. Då är ni inne på fabriksgården.
Kommer ni gående från Norrtälje centrum? Ta hissen i Norrtälje Museum och Konsthall som ligger på Galles gränd. Kliv av på översta våningen. Därifrån leder en kort gångramp in till Pythagoras Industrimuseum. Ni kan också gå i trapporna till vänster om Folkets hus, där ser ni grinden som det står PYTHAGORAS på.

Faciliteter

Kafé
Lekrum för barn
Skötrum för spädbarn
Tillgänglighetsanpassad
Tillgänglig toalett